Besturingstechniek

Complete besturingsinstallaties van paneelbouw, installatie, hard- en software tot in bedrijfsinstellingen van uw product.

header besturingstechniek

"Wij nemen Uw problemen weg."

Een van de kernactiviteiten van Elmon is het leveren van complete besturingstechniek. Elmon is in staat een totaaloplossing aan te reiken, inclusief engineering, paneelbouw, bekabeling, de inbedrijfstelling, visualisatie en het op afstand kunnen beheren. Tevens ontwikkelt Elmon zelf de daarvoor benodigde softwareprogramma’s, dit illustreert eens te meer dat Elmon ‘alles onder controle’ heeft.

De korte steekwoorden voor de besturingsinstallaties
Waterbehandeling - Dieselkracht - Generatorsets - Warmtekracht - Machinebouw - Paneelbouw - Ontwerp - Projectbegeleiding - Keuring en inspecties

Waterbehandelingsinstallaties
Aan de hand van de besturings- en systeemspecificaties wordt, in eigen beheer, de applicatiesoftware ontwikkeld. Wij maken gebruik van diverse merken PLC’s, visualisatie- en telemetriesystemen (zoals bijv. T-box, Siemens, Allen Bradley, Priva en Mitsubishi). Voor het integraal testen van de hardware en de applicatiesoftware wordt gebruik gemaakt van geavanceerde testapparatuur.

Diesel en warmtekracht
Voor deze markt ontwerpen en ontwikkelen wij verschillende soorten besturingen en programma’s voor diverse wereldwijde locaties en evenementen waar wij veel aggregaatsets voor bouwen, installeren en inbedrijfstellen. Tevens wordt de gehele motor- en container bedrading natuurlijk door Elmon verzorgd.

Machinebouw
Door kritisch naar de wensen van de klant te luisteren, ontwerpen en installeren wij gebruiksvriendelijke systemen. Als daarvoor hoogwaardige besturingstechnieken de meest logische en economische systeemkeuze zijn, zullen wij hiermee voorstellen maken voor de klant. Wij maken gebruik van diverse PLC en veldbus fabricaten.

Paneelbouw
In onze moderne werkplaats is het bouwen van custom-built of seriematige schakelkasten geen enkel probleem. De geleverde kwaliteit is te allen tijde van hoog niveau, dit doordat elk paneel visueel en functioneel wordt getest.

Wij bouwen vanaf ontwerp en leveren dus ook het tekeningenpakket. Tevens komt het ook regelmatig voor dat de gehele engineering uitgewerkt wordt door de klant. Dan bouwen wij aan de hand van de aangeleverde tekeningen.

Elektrotechnische inspecties
Op installaties, aangeduid als machine, moet CE-markering worden aangebracht. Elektrische installaties van machines moeten in ieder geval voldoen aan de norm NEN-EN-IEC 60204-1, veiligheid van machines / elektrische uitrusting van machines. Elmon heeft de middelen, gekwalificeerde deskundige en de apparatuur om NEN-EN-IEC 60204-1 keuringen op industriële machines uit te voeren. Tevens verzorgen wij inspecties volgens de NEN-EN 50110 en NEN 3140.

 

FaLang translation system by Faboba