Paneelbouw

In onze werkplaats bouwen wij standaard oplossingen, maatwerk of seriematige schakelkasten, besturingskasten en bedieningspanelen van hoge kwaliteit. Wij bouwen vanaf ontwerp en leveren dus ook het tekeningenpakket.  

Wij maken heldere afspraken met u, bijvoorbeeld over de wijze waarop wij de bouw van het paneel aanpakken. Wij kijken met u mee in uw productieproces of locatie waar het paneel geplaatst moet worden en adviseren over de verbeterpunten. Elmon is niet afhankelijk van specifieke fabrikanten. Hierdoor maken we voor u de technisch en economisch meest verantwoorde materiaalkeuze uit het totale marktaanbod.

Tevens komt het ook regelmatig voor dat de gehele engineering uitgewerkt wordt door de opdrachtgever. Dan bouwen wij aan de hand van de aangeleverde tekeningen. Wij kunnen uw specifieke wensen invullen.

Testen

Elk paneel wordt uitgebreid getest conform de normen en het tekeningenpakket. Onze panelenbouwers hebben veel ervaring en weten dat u hoge eisen stelt aan het hart van uw besturing. Elmon biedt u ook de mogelijkheid en ruimte om zelf de panelen te testen en af te nemen. Onze ruimte voldoet aan alle voorzieningen om zeer uitgebreide tests te doen.

Al onze panelen worden conform de NEN EN IEC 60204-1/61439-2 gebouwd.

Wij maken de technisch en economisch meest verantwoorde materiaalkeuze 

Cubic Paneelbouw

Sinds 2010 is Elmon gecertificeerd Cubic Systeem bouwer. Dit houdt in dat wij complete klantspecifieke panelen kunnen engineeren en bouwen volgens het Cubic modulaire systeem.

Het Cubic systeem in gebaseerd op een concept van standaard modules van 192 mm, waaruit een complete constructie voor een elektrisch paneel kan worden opgebouwd. Door de veelzijdigheid van de modulaire Cubic componenten is het mogelijk diverse complexe schakelpanelen op te bouwen uit dit systeem.

Het modulaire systeem
Het modulaire systeem wordt gebruikt in situaties waar bedrijfszekerheid van een elektrische installatie van belang is. Voorbeelden waar Elmon Cubic panelen toepast:

  • MCC panelen;
  • Distributie panelen;
  • Marine en offshore gerelateerde panelen;

Heeft u vragen of wenst u een offerte

Wij staan voor u klaar

+31-184-608888
info@elmon.nl

Siemens

Sinds 2018 zijn wij Siemens ALPHA+ partner. Dit wil zeggen dat wij een onafhankelijke paneelbouwer zijn die energieverdeelsystemen bouwt voor de installatiebranche.

Als gecertificeerd paneelbouwer zijn wij in staat en bevoegd om zelfstandig ALPHA en SIVACON S4 verdeelsystemen te ontwerpen, te calculeren en volgens de daarvoor gestelde eisen en normen te bouwen, te testen en op te leveren.