Paneelbouw

In onze eigen werkplaats bouwt Elmon standaard oplossingen, maatwerk oplossingen, seriematige schakelkasten, besturingskasten en bedieningspanelen van hoge kwaliteit. Wij bouwen vanaf het ontwerp en leveren dus ook het tekeningenpakket.  

Ga direct naar

Bij Elmon maken wij heldere afspraken met onze klanten. Bijvoorbeeld over de wijze waarop wij de bouw van een paneel aanpakken. Wij kijken met u mee in uw productieproces of op de locatie waar het paneel geplaatst moet worden en adviseren u over verbeterpunten. Elmon is niet gebonden aan specifieke fabrikanten, maar wij maken gebruik van de voor u technisch en economisch best verantwoorde materiaalkeuze uit het totale marktaanbod. Het komt ook regelmatig voor dat de gehele engineering uitgewerkt wordt door de opdrachtgever zelf. Dan bouwen wij aan de hand van de aangeleverde tekeningen. Wij staan klaar om uw specifieke wensen in te vullen en uit te voeren.

Testen

Elk paneel wordt uitgebreid getest conform de gestelde norm en het tekeningenpakket. Onze ervaren panelenbouwers beseffen dat u hoge eisen stelt aan het hart van uw besturing. Elmon biedt u eveneens de mogelijkheid om zelf de panelen te testen. Onze bedrijfsruimte voldoet aan alle eisen om zeer uitgebreide tests uit te voeren. Al onze panelen worden conform de NEN EN IEC 60204-1/61439-2 gebouwd.

Bij Elmon maken we alleen gebruik van de technisch en economisch best verantwoorde materiaalkeuzes. 

Cubic Paneelbouw

Sinds 2010 is Elmon gecertificeerd Cubic Systeem bouwer. Dit houdt in dat wij complete klant specifieke panelen kunnen engineeren en bouwen volgens het Cubic modulaire systeem. Dit systeem is gebaseerd op een concept van standaard modules van 192 mm, waaruit een complete constructie voor een elektrisch paneel kan worden opgebouwd. Door de veelzijdigheid van de modulaire Cubic componenten is het mogelijk diverse complexe schakelpanelen op te bouwen uit dit systeem.

Het modulaire systeem
Het modulaire systeem wordt gebruikt in situaties waar bedrijfszekerheid van een elektrische installatie van belang is. Voorbeelden waar Elmon Cubic panelen toepast:

  • MCC panelen;
  • Distributie panelen;
  • Marine en offshore gerelateerde panelen;

Heeft u vragen of wenst u een offerte

Wij staan voor u klaar

+31 (0)184-608888
info@elmon.nl

Siemens

Sinds 2018 zijn wij Siemens ALPHA+ partner. Dit wil zeggen dat wij een onafhankelijke paneelbouwer zijn die energie verdeelsystemen bouwt voor de installatiebranche. Als gecertificeerd paneelbouwer zijn wij in staat en bevoegd om zelfstandig ALPHA en SIVACON S4 verdeelsystemen te ontwerpen, te calculeren en volgens de daarvoor gestelde eisen en normen te bouwen, te testen en op te leveren.